Training Mantelzorger: hoe houd ik alle ballen in de lucht?

 

Feedback deelnemer: Ik heb me goed kunnen ontspannen de afgelopen tijd. Daaraan heeft de training voor een groot deel aan bijgedragen. Het heeft me erg geholpen beter/anders na te denken over de dingen die ik doe als mantelzorger in verhouding tot werk, gezin, hobbies, vrijwilligerswerk en sociale contacten.

 

Beschrijving training

Er komt veel op de mantelzorger af. Ze moeten bijvoorbeeld onverwacht naar degene waar ze voor zorgen, maar tegelijkertijd ligt er een hele berg werk op hun bureau te wachten. Of ze willen ter ontspanning weer eens gaan sporten, maar het komt er door de zorgtaken weer niet van.

 

Uit onderzoek (SCP en W&M 2016) blijkt dat  1 op de 5 mantelzorgers combinatiedruk ervaart. 45% van de mantelzorgers ervaart deze druk regelmatig tot vaak. Daarnaast komt naar voren dat mantelzorgers 2x zoveel ziekteverzuim hebben in vergelijking met medewerkers die geen mantelzorger zijn.

 

De training "Mantelzorger: hoe houd ik alle ballen in de lucht?" richt zich op werkende mantelzorgers die op zoek zijn naar een betere balans tussen werk, privé en zorgtaken.

 

Heeft u medewerkers in uw organisatie die mantelzorger zijn, moeite hebben om alle ballen in de lucht te houden en hier verandering in willen brengen? Deze training helpt hen om daadwerkelijk stappen te zetten op weg naar minder stress en een betere balans tussen werk en privé.

Duur: 5 bijeenkomsten van 2 uur en een terugkombijeenkomst na 1 maand.

 

Werkwijze:

 

Door middel van praktische oefeningen, reflectie en theoretische onderbouwing gaan deelnemers gedurende de training letterlijk stapsgewijs hun balans verbeteren. Niet alleen denken, maar ook doen!

 

Resultaat:

 

Aan het einde van de training hebben deelnemers:

  1. Stappen gezet in hun persoonlijke leerdoelen op het gebied van stressvermindering.
  2. Kennis van de methoden die ze kunnen inzetten om hun balans te verbeteren.
  3. Door middel van praktische oefeningen deze methoden toegepast in de dagelijkse praktijk.
  4. Een preventieplan opgesteld wat ingezet wordt om de balans werk en privé te blijven ontwikkelen en te behouden.

Bent u geïnteresseerd? Of wilt u meer weten? Neem gerust contact op.